COVinfo – Tisková zpráva Otvíráme krám

Potřebujeme živé město i po krizi
SPOLEK.proMejto vytvořil interaktivní mapu „OTVÍRÁME KRÁM“ pro oblast Vysokého Mýta a okolí.

Cílem je zmapovat, které instituce a provozovny v době nouzového stavu a po něm fungují, jakým způsobem a zda je možné je nějak podpořit. „Myslíme si, že nikdo z nás nechce chodit městem s prázdnými provozovnami a dívat se do prázdných výloh. Aby veřejný prostor fungoval, musí žít,“ vysvětluje místopředsedkyně spolku Kateřina Profousová a pokračuje: „Domníváme se, že malé a střední podnikání rozhodně podporu v současné situaci potřebuje a bude ji potřebovat i do budoucna. A my všichni potřebujeme živé město.“

Mapa je volně přístupná na adrese www.mapotic.com/otvirame-kram
Občané zároveň snadno zjistí, kde své záležitosti mohou vyřídit a kam je zatím zbytečné chodit. “Do mapy jsme zadali i veřejné instituce. Mapu chceme udržovat stále aktuální a těšíme se, až uvidíme, že město opět funguje normálně,” dodává Profousová.

Spolek vyzývá, aby se lidé zapojili do šíření povědomí o mapě hlavně mezi majiteli či provozovateli všech soukromých provozoven. Ty pak vybízí, aby zadali svoji provozovnu do mapy. Zapojit se mohou i tak, že budou sledovat chyby, neúplné nebo zastaralé informace a dávat je vědět v komentářích k mapě nebo na vytvořeném formuláři.

Svoji provozovnu mohou majitelé či provozovatelé zadat přímo podle návodu uvedeného v komentáři k této interaktivní mapě www.mapotic.com/otvirame-kram/about-us. Pokud nemají možnost svoji provozovnu zadat sami, mohou vyplnit tento formulář covinfo.promejto.cz/doplnit-nebo-opravit. Mapa je vytvořena v aplikaci mapotic.com a mohou ji využít i obyvatelé a podnikatelé v jiných obcích.

Mapa je součástí širšího informačního projektu covinfo.promejto.cz, který má za úkol zjednodušit a zpřehlednit informace o současné situaci ve Vysokém Mýtě.

SPOLEK.proMejto se dlouhodobě zabývá veřejným prostorem Vysokého Mýta, pořádá osvětové akce, výstavy a přednášky.
Promejto, z. s.
promejto@promejto.cz
www.facebook.com/promejto
www.promejto.cz